High-Flyers
January 31, 2023

High-Flyer van de maand januari: meet Lotte

High-Flyer van de maand januari: meet Lotte

High-Flyer van de maand januari is een echte topper! Meet Lotte, net afgestudeerd BSc International Business Administration aan de Erasmus Universiteit en momenteel in haar tussenjaar (ja, je kan ook freelancen in je tussenjaar!). Lotte werkt al sinds haar IBA studietijd als High-Flyer en doet dat bij none other than Equals Amsterdam. Equals streeft naar gelijkheid en diversiteit op de werkvloer, en middels allerlei initiatieven support Equals vrouwen in de ontwikkeling van hun carrières.


Hi Lotte! Hoe ben jij bij Minite terechtgekomen?

Ik ben bij Minite terechtgekomen door een gastcollege die ik kreeg in het tweede jaar van mijn studie. Het leek  me meteen erg interessant omdat het een goede manier is om studie-gerelateerd werk te doen, maar dan wel op een flexibele manier. Toen heb ik me een paar maanden later ingeschreven en had ik bijna gelijk mijn eerste job bij Equals, waar ik nu nog steeds werk.


Je werkt momenteel bij Equals en doet dat al geruime tijd. Kan je ons vertellen wat je daar allemaal doet?

Ik werk inmiddels een jaar bij Equals en heb het heel erg naar mijn zin. Ik ben begonnen met vooral social media, toen werkte ik er 1 dag per week. Naarmate ik meer ging werken kreeg ik ook meer verantwoordelijkheden. Op dit moment verzorg ik de Instagram, LinkedIn, af en toe werk ik aan de website, ik schrijf soms blogs, en we zijn bezig met het opzetten van een hele grote campagne. Super leuk en afwisselend werk dus!


Wat vind je het leukst aan je job bij Equals?

Het leukste aan mijn baan bij Equals vind ik de afwisseling. Ik krijg heel veel verantwoordelijkheid en vrijheid vanuit het bedrijf om mijn eigen ideeën in te brengen. Hierdoor ben ik door de tijd heen veel meer gaan doen en heb ik heel veel geleerd. De campagne die we momenteel aan het opzetten zijn vind ik het leukste wat ik tot nu toe heb mogen doen bij Equals. Ik vind het heel uitdagend om ervoor te zorgen dat alles goed gepland en uitgevoerd wordt, en vind het heel gaaf om te zien dat alles nu langzaam bij elkaar komt.

Ik heb geleerd hoe het is om in een startup te werken, en hoe belangrijk het daarin is om met nieuwe ideeën te komen.


Wat heb je tot nu toe geleerd van je ervaring bij Equals?

Ik heb veel geleerd over de wereld van social media, maar vooral over het bouwen van een website, het onderhouden van een online community, het schrijven van blogs en tekstjes op de website, en nog veel meer. Ook heb ik geleerd hoe het is om in een startup te werken, en hoe belangrijk het daarin is om met nieuwe ideeën te komen.


Heb je nog een leuke tip voor andere High-Flyers, of iets wat ze moeten weten?

Een tip: als je iets wil, vraag daar dan gewoon om! Vaak is er heel veel mogelijk en vindt een bedrijf het alleen maar leuk als je initiatief toont en waarderen ze het als je zegt dat je extra verantwoordelijkheden wil. Op deze manier leer je het meest.


Ook High-Flyer worden? Meld je hier aan.

No items found.

Work with or become a student freelancer today.

Hulp nodig? Even bellen?

Laat je gegevens achter en we bellen je zsm.

X
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.